Δελτίο Τύπου της συλλογής ΄Φως των Ουρανών΄στο Παρίσι

17 Μαρτίου 2015

 -Αρχικές δημιουργίες

Προερχόμενα από μια κλασική, καλλιτεχνική και αρχαία έμπνευση, αυτά τα κοσμήματα αναμειγνύουν άτακτα διάφορους πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ταλαντούχων ειδικών:

Francine Grünwald, Παριζιάνα έμπορος αντίκες, ιδιοκτήτης γκαλερί και

Αδάμ Ι. Γιαντζίδη, κοσμοπολίτης χρυσοχόος και ειδικός στους κρυστάλλους.

Η gagandipica αντλεί την πρωτοτυπία της από το προσωπικό της ταξίδι.

Η Francine Grünwald, ιδρύτρια της γκαλερί La Forêt Verte, εκθέτει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες αλλά και art deco περίοδο, στην οποία ειδικεύεται. Ξεκινώντας την περιπέτεια gagandipica, υπάρχει η αγάπη της για τα κοσμήματα καλλιτεχνών, από calder σε Man Ray, τον οποίο εξέθεσε στη γκαλερί Couvrat Desvergnes μαζί με κοσμήματα Art Deco από τη δεκαετία του 1930 (Després, Fouquet, Cartier, Van Cleef...). Μια άλλη αισθητική αναφορά είναι η προσωπική της συλλογή από στολισμούς και πέτρες που συνήθως συγκομίζονται ταξιδεύοντας στην Ινδία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ladakh... 

Ο Αδάμ Ι. Γιαντζίδης, είναι πιστοποιημένος γεμολόγος και διαμαντολόγος, μέλος του Gem-A (Γεμολογικός Σύλλογος Μεγάλης Βρετανίας) και σχεδιαστής μεταπτυχιακών σπουδών. Γεννημένος στην Αθήνα, ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Με την gagandipica α ανανεώνει την αρχαία τέχνη της χαρακτικής και της κοπής κρυστάλλων, στην οποία υπερέχει.

Η γυναικεία συλλογή θέτει ένα διάλογο χωρίς σύνορα μεταξύ αιγυπτιακών, σκυθικών και ελληνικών φυλαχτών, με γοητευτικά κινέζικα, Ίνκα, Μάγια, Αζτέκων μυθολογιών... Μια πρόσκληση για ταξίδια στο χρόνο και το χώρο. Ο συνδυασμός ημιπολύτιμων λίθων και επιχρυσωμένου ορείχαλκου με χρυσό 24 καρατιών δημιουργεί μια έκφραση της ζωής και των καιρών.

Η γραμμή για τους άνδρες παρουσιάζει βραχιόλια, σκουλαρίκια και μανικετόκουμπα, κατά παραγγελία. Οι κρύσταλλοι επιλέγονται κυρίως μεταξύ των sufis στην Ινδία.

Το δίδυμο αποκάλυψε επίσης αληθινούς λίθους τουρκουάζ, που είναι όλο και πιο σπάνιοι. Το μέταλλο επεξεργάστηκε με ακρίβεια ώστε ακόμη τα κουμπώματα να είναι μικροσκοπικά γλυπτά. Φορώντας αυτές τις δημιουργίες, κάποιος προσλαμβάνει ένα προγονικό φως ζωής, προβάλλοντας το στην καρδιά του 21ου αιώνα. "GagandiPica" σημαίνει "φως των ουρανών" σε μία από τις 860 γλώσσες της Ινδίας. Ποιο από αυτά? Είναι ένα μυστήριο... ένα βασικό συστατικό της μαγείας του κοσμήματος.

Τα έπιπλα σχεδίασε ο γλύπτης Laurent Chauvat και οι λευκές μαρμάρινες πλάκες της Θάσου αποτελούν το μοναδικό σκηνικό αυτής της πρώτης έκθεσης.

Άρθρα
Ιδιότητες πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων
09 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ορυκτά για την κατασκευή κοσμημάτων εκτός από τη σπανιότητα, αντοχή στο χρόνο και στη διάβρωση διαθέτουν και σπουδαίες ιδιότητες.

περισσότερα
Twitter ανακοινώσεις GaganDiPica - A Narrative in Miniature
27 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της συλλογής 'Φως των Ουρανών' (Gagan di Pica)

περισσότερα
Μάτι της Ψυχής
14 Σεπτεμβρίου 2011

(Κρύσταλλος μέσα σε Κρύσταλλο αρ.πατέντας 202101000203)

περισσότερα
ΕΣΠΑ 2014-2020