Σχετικά με Εμάς

Σχετικά με Εμάς
Σχετικά με Εμάς

Ο Αδαμάντιος Γιαντζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Αγγλία την επιστήμη των υπολογιστών και αργότερα Τρισδιάστατο Σχέδιο. Η πρώτη ουσιαστική επιτυχία έρχεται το 1993 με τα ξυλόγλυπτα RANCHO. Το 1994 συναντά τα διαμάντια σε ένα ταξίδι του στην Νότια Αφρική και τον κερδίζουν. Συνειδητοποιεί ότι η ζωή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιστήμη των πολύτιμων λίθων.

Αποφοιτά Γεμολόγος Αδαμαντολόγος το 1995 από το Βρετανικό Γεμμολογικό Σύλλογο (Gem-A) και από τότε μελετά τους Κρυστάλλους και σχεδιάζει κοσμήματα. Ο Γεμολογικός σύλλογος της Μεγάλης Βρετανίας, ή Gem-A, είναι ο μακροβιότερος πάροχος εκπαίδευσης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων στον κόσμο. Τα διπλώματα κύρους Gemmology και Diamonds του συλλόγου — διδάσκονται σε επτά διαφορετικές γλώσσες και 26 χώρες σε όλο τον κόσμο — αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Ο Αδαμάντιος Γιαντζίδης διακρίθηκε στην επιστήμη των κρυστάλλων, την οποία εμπλούτησε με μια υγιή δόση ιδιοτήτων μυστικισμού και μια καλλιτεχνική προσέγγιση ζωής. Η επιτυχία του αρχικά περιορίστηκε στην Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, όπου ο Αδάμ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσής του, αλλά αυτό βοήθησε στη διάδοση της δημιουργίας του στον υπόλοιπο κόσμο.

Παράλληλα δημιουργεί εργαστήριο εξέτασης πολύτιμων λίθων και εκδίδει πιστοποιητικά ποιότητας και εκτιμήσεις για ασφάλιση και για κάθε νόμιμη χρήση. Το εργαστήριο σήμερα, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία στην αναγνώριση πολύτιμων λίθων, της προέλευσής τους και την επεξεργασία τους. (σελίδα εξέτασης πολύτιμων λίθων)

Υποστηριζόμενος από τη δική του ομάδα, άρχισε να δημιουργεί τη πρώτη του Συλλογή ‘Εσώτερο Φυλακτό’ με μια σειρά από μοντέρνα κλασικά κοσμήματα σφραγιδόλιθων-Talisman. Αργότερα ακολούθησαν η ‘Φως των Ουρανών’ στο Παρίσι και τελευταία η συλλογή του ‘Μάτι Ψυχής’ με την οποία διεκδικεί Διεθνές Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Συγχρόνως κατασκευάζει κοσμήματα για την διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχογράφο ΤheLostStar και πολλούς άλλους λάτρεις του κοσμήματος.

Ταξίδεψε και συνεργάζεται από την Αμβέρσα, το Λονδίνο και Παρίσι έως τις Ινδίες (Μουμπάι, Τζαιπούρ, Σούρατ και Νέο Δελχί) όπου προμηθεύεται πολύτιμους λίθους.

                                                                      'Είμαστε ο κρύσταλλος της ζωής μας'

ΕΣΠΑ 2014-2020