Εκθέσεις Εκτίμησης

Εκθέσεις Εκτίμησης

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ζητήσετε ή να θέλετε μία έκθεση εκτίμησης. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που αναζητούνται εκτιμήσεις είναι για ασφαλιστικούς σκοπούς. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκτιμήσεων κοσμημάτων που παράγονται είναι για σκοπούς ασφάλισης. Οι εκτιμήσεις για τα αποθεματικά δημοπρασιών, η μη αναγκαστική πώληση, η αναγκαστική πώληση, η μεταχειρισμένη πώληση, η ιδιωτική πώληση, ο διακανονισμός περιουσίας διαζυγίου, η περιουσία από κληρονομιά και η αξιολόγηση ποιότητας είναι μερικοί από τους άλλους τύπους εκτιμήσεων που μπορούν να παραχθούν.

Το κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κομματιών που έχετε προς αξιολόγηση, την πολυπλοκότητα της αξιολόγησης και το επίπεδο εμπειρίας του επαγγελματία που την εκτελεί. Είναι οι ώρες εργασίας που απαιτούνται για την διεκπεραίωση της έκθεσης και όχι η αξία του κοσμήματος που καθορίζει το κόστος. Οι περισσότερες είναι μεταξύ 50-150 ευρώ.

Η Έκθεση Εκτίμησης Κοσμημάτων VeniKonos είναι ένα έγγραφο που περιέχει μία πλήρη περιγραφή του κάθε προς εξέταση αντικειμένου, φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, μέτρηση και καταγραφή της ποιότητας που αφορά τον τύπο και βάρος του πολύτιμου μετάλλου, το μέγεθος, το χρώμα και την καθαρότητα των πολύτιμων λίθων καθώς επίσης και την τιμή αντικατάστασής του την ημέρα της πιστοποίησης.

Οι Εκθέσεις Εκτίμησης πρέπει να ενημερώνονται περιοδικά κατά τη διάρκεια των ετών για να διατηρούνται οι αξίες τους επίκαιρες και σχετικές. Μερικές ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν να επαναλαμβάνονται οι αξιολογήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι γενικά προτεινόμενο αυτό να γίνεται κάθε 3 έως 5 χρόνια.

Τα Πιστοποιητικά Ποιότητας και οι Εκθέσεις Εκτίμησης κοσμημάτων πρέπει πάντα να δημιουργούνται από επαγγελματίες με διαπιστευτήρια και εμπειρία. Είναι σημαντικά και πολύτιμα έγγραφα που γίνονται για να προσθέσουν πληροφορίες και γνώσεις στην εμπειρία αγοράς και κατοχής κοσμημάτων. Κανένα από τα δύο δεν είναι απαραίτητο για να απολαύσετε ένα όμορφο δαχτυλίδι ή κολιέ, αλλά και τα δύο μπορούν να προσθέσουν στην απόλαυση και την κατανόηση ενός υπέροχου κοσμήματος.

Αν θέλετε ένα ραντεβού, τότε παρακαλούμε καλέστε για μια δωρεάν συμβουλή στο κεντρικό γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα και θα χαρούμε να προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Τα στοιχεία μας βρίσκονται στην κεντρική σελίδα του ιστότοπου VeniKonos ή κάντε κλικ εδώ

ΕΣΠΑ 2014-2020